Purificator aer sau cum să inbunătățim calitatea aerului din casă?

Pentru fiecare dintre noi “acasă” înseamnă altceva, și mai ales înseamnă mai mult decât o simplă locuinţă. Acasă poate însemna confortul creat de catre noi, pentru noi și pentru cei dragi, locul în care suntem fericiți, relaxați și ne simțim în siguranță, iar acestor noțiuni valorea le este data de propriile noastre exigențe, cunoștințe, acțiuni și criterii în ceea ce înseamnă sporirea calității în casa ta.

Purificarea atmosferei din interiorul locuințelor și al spațiilor de lucru neindustriale, nu este un subiect nou și apare din ce în ce mai mult în diverse discuții despre necesitatea îmbunătățirii calității aerului din spațiile respective, făcânduse referiri la purificatoarele de aer.

Dacă avem în vedere faptul că aerul interior poate avea niveluri de anumiți poluanți de până la cinci ori mai mari decât aerul exterior atunci este bine să luăm în calcul un astfel de aparat(purificator aer).

Purificator aer
purificare aer

Ce este un purificator de aer?

Este un aparat conceput pentru a curăța aerul din casă dvs., scăpând de toate impuritățile, inclusiv mirosuri, fum, praf, polen, părul de animale de companie și alți poluanți aeropurtați că particule, alergeni cu greutate moleculară mare și mică, contaminanți biologici precum mucegaiuri și bacterii, compuși organici volatili, poluanți gazoși, monoxid de carbon, radon, materiale de construcție (azbest, formaldehidă, plumb etc.)


Cum funcționează?

Aparatul(purificator aer) aspiră aerul din cameră pentru a captura particulele respective, apoi aerul trece printr-un filtru sau mai multe filtre de diverse tipuri, iar în final un ventilator va repune aerul in circulatie. Pe măsură ce aerul se mișcă prin filtru, poluanții și particulele sunt captate, iar aerul curat este împins înapoi în spațiul de locuit.


Pentru filtrarea aerului purificatoarele de aer folosesc:

Pre-filtrul

Prefiltrul captează particulele mari precum praful grosier, blană animalelor etc. Acesta acționează primul, imediat ce aerul intră în unitate. Acest filtru, care este de obicei lavabil, extinde durata de viață a celorlalte filtre prin filtrarea macro-particulelor.

Filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air)

Filtrul HEPA poate captura pana la 99% din particule mai mari de 0,3 microni(o măsură standard pentru particule). Este un filtru de calitate medicală, fabricat dintr-un strat foarte fin de fibre și datorită țesăturii sale strânse, poate oprii acarieni, polen, mucegai, ciuperci, pesticide, bacterii, viruși, praf fin, blană de animale etc.


Filtrul cu cărbune activ

Filtrul cu cărbune activ este utilizat în principal pentru a distruge mirosurile neplăcute prezente în casă ta. Este un filtru ce conține elemente de cărbune activ filtrând și eliminând gazele toxice cum ar fi benzenul, formaldehidă, vaporii de amoniac, înălbitorul, mirosurile neplăcute etc.

Filtrarea foto-catalitică UV

Se folosește o lampă cu ultraviolete pentru dezinsecție, micro-organismele bacteriene fiind distruse după expunerea în proporție de 99%.

Ionizare

Prin această funcție se eliberează în spațiul respectiv ioni negativi(anioni) ce atrag particulele cu caracteristici toxice din atmosfera iar apoi le direcționează către filtru. Acest proces are capacitatea de a distruge o gama largă de bacterii și de a curată aerul de diverse substanțe toxice.

Purificator aer


Cât de des va trebui să schimbați filtrele?

Schimbarea filtrelor variază în funcție de tipul de purificator, de modul utilizare, de nivelul și tipul de poluare. Pentru o eficientă sporită și pentru a menține performanța aparatului de purificare a aerului, se recomandă schimbarea filtrelor așa cum prezintă producătorul fiecărui aparat în parte în manualul de utilizare și în funcție de cantitatea și tipul de poluare a aerului ce poate varia de la un mediu la altul.


Alte aparate ce ajută la sporirea calității aerului sunt: umidificatorul si dezumidificatorul.

Umidificatorul este un aparat ce ajută la îmbunătățirea calității aerului prin creșterea nivelului de umiditate dintr-o încăpere iar un dezumidificator ajută la scăderea nivelului de umiditate. Conform specialiștilor, organismul uman are nevoie de un nivel al umidității între 40% și 50%. În funcție de climă zonei vom alege care dintre aceste aparate ne sunt folositoare.


Dispozitivele de creștere a calității aerului variază foarte mult în ceea ce privește proiectarea, metodele de funcționare, costul și nivelul de eficiență. Nu sunt disponibile standarde de performanță universal acceptate pentru a compară capacitățile purificatoarelor de aer disponibile.

Purificator aer sau cum să inbunătățim calitatea aerului din casă? 1

Trebuie să știm că aceste unități(purificator aer) sunt clasificate că aparate de uz casnic, nu că dispozitive medicale. Purificatoarele de aer trebuie utilizate atunci când dorim că procesul de reducere a concentrațiile de contaminanți din aer care nu sunt eliminați prin alte măsuri de control al mediului să fie continuu. Purificatoarele de aer nu ar trebui să fie principalul mijloc de îmbunătățire a calității aerului din interior.

Se recomandă pentru rezultate eficiente folosirea acestor aparate(purificator aer) în paralel cu o practică organică de creștere a calității aerului din locuința: renunțarea la fumat în spațiile respective, aerisirea locuinței încă de la primele ore ale dimineții, folosirea hotei atunci când se gătește, curățare filtre aer condiționat, aspirarea regulată a covoarelor și saltelelor, curățarea podelelor, golirea coșurilor de gunoi, uscarea rufelor afară, depozitarea cu atenție a recipientelor cu produse de curățenie, folosirea odorizanților naturali, folosirea de elemente de natură(plante, flori,…)


Alții au căutat și:

        difuzor aromaterapie 


“ssl”

Suntem prezenți și pe:

www.cel.rookazii.ro magazin habo.ro​​

Home
0
Lista de dorințe 0
Deschide lista de dorințe Continua cumpărăturile
Meniu